Bliv bådejer med et bådlån

Går du med en drøm om at være bådejer, men mangler den nødvendige kapital, kan du med god grund overveje at optage et bådlån.

For mange er den helt store drøm netop at eje egen båd og komme ud og nyde friheden på vandet, desværre er det, ligesom med så meget andet, ofte det økonomiske aspekt der holder folk tilbage.

Banker og finansieringsselskaber er dog blevet klar over dette, så derfor kan du i dag finde mange fordelagtige bådlån, som gør at du kan indfri drømmen om at eje din helt egen båd.

Herunder vil vi kigge nærmere på dine muligheder, således du har en idé om hvad det kræver at optage et bådlån, samt hvordan og hvorledes du skal gribe situationen an.Find det perfekte bådlån for dig

Der skal tages højde for mange ting før du finder det perfekte bådlån, så derfor er det en rigtig god idé at sætte sig grundigt ind i sagerne, førend du endegyldigt optager et lån. Når det kommer til båd lån, tillader de fleste finansieringsselskaber og banker, at du kan låne helt op til 80 % af bådens pris. De sidste 20 % er kontant udbetaling, som du måske kender det fra for eksempel hus- eller billån. Har du ikke de råd til udbetalingen, kan du enten vælge at låne pengene andetsteds eller, som vi anbefaler, vente til du har pengene stående på kontoen. Førstnævnte løsning er et dyrt valg, da du dermed har endnu et lån der skal tilbagebetales. Det er naturligvis muligt at starte med en højere udbetaling, således din rente formentlig bliver noget lavere, da banken dermed løber en mindre risiko ved at låne dig pengene.

Tilbagebetalingsperioden på dit bådlån spiller naturligvis også ind i processen, da det er væsentligt i forhold til din månedlige ydelse og rentesatsen på dit lån. Hos mange banker og finansieringsselskaber med bådlån kan man have en løbetid på helt op til 15 år, hvis båden er ny vel og mærke. Køber du en ældre båd vil løbetiden formentlig være mindre, men det afhænger igen af hvor du vælger at optage lånet.

Indhent tilbud på bådlån

Når du skal optage et lån, uanset om det er til hus-, bil- eller bådkøb er det en god idé at indhente flere forskellige tilbud. På denne måde kan du sammenligne de forskellige, samt i visse tilfælde få bankerne til at konkurrere mod hinanden. Dette vil i 99% af tilfældene betyde, at du får det billigste bådlån overhovedet, hvilket jo netop er hvad du er på jagt efter.