Find de billige billån

Skal du have ny bil, men mangler hjælp til finansieringen, er du naturligvis på jagt efter et billige billån. Der er mange forhold, som spiller ind når du skal optage billige billån, såsom rente, stiftelsesomkostninger og meget mere.

Det er efterhånden blevet en jungle at finde rundt i de mange forskellige tilbud i dag, hvilket især skyldes grundlæggelsen af de mange online låneinstitutter, men på trods af dette skal du ej fortvivle. Vi vil herunder forsøge at guide og informere dig om de forskellige lån, således du kan finde det billigste billån for dig.

Variabel eller fast rente?

Når du skal finde billige billån, er det første der popper op som regel rentesatsen. Det er i langt de fleste tilfælde denne faktor der afgører, om dit billån er billigt eller ej. Hos langt de fleste banker eller finansieringsselskaber kan man selv vælge, om renten skal være fast eller variabel.

I perioder hvor den generelle rente ligger på et lavt niveau, foretrækker mange at optage et billån med en fast rente. På denne måde er man sikret, hvis renten i fremtiden skulle stige. Det betyder dog ikke at billige billån nødvendigvis skal findes med fast rente, da den faste rente nærmere er en forsikring imod fremtiden, som man dermed ofte skal betale lidt ekstra for. Typisk vil det betyde at renten på et fastforrentet billån er 1% point højere end et tilsvarende billån med variabel rente, eftersom man betaler for sikkerheden / forsikringen.Om man vælger fast eller variabel rente afhænger meget af temperament, da nogle er villige til at løbe en risiko for at få det billigere, mens andre gerne vil være sikker på præcis hvad og hvornår der skal betales.

Vi anbefaler at du ligger dig fast på om dit lån skal være med fast eller variabel rente så hurtigt som muligt, da det ellers er uoverskueligt at gå markedet igennem efter billige billån.

Udbetaling ved billige billån

Langt de fleste finansieringsselskaber forlanger i dag en procentdel af bilens pris i kontant udbetaling fra start af. Grunden til dette er, at de naturligvis gerne vil mindske deres risiko, så derfor vil du også hurtigt opdage at udbetalingen varierer meget fra låneinstitut til låneinstitut.

Som hovedregel er det dog smart at starte ud med en høj udbetaling, da bankens risiko dermed er mindre, hvilket i mange tilfælde kan gøre din rente lavere. Kort sagt vil du, i langt de fleste tilfælde, kunne få billige billån ved at starte med en høj kontant udbetaling, fremfor billån med en mindre start udbetaling.