Sådan finder du de billige forbrugslån

Står du og mangler kapital til drømmerejsen, en bærbar computer eller noget helt tredje er det formentlig et forbrugslån, du skal på jagt efter. Et forbrugslån er som navnet antyder et lån til forbrug, som altså kan bruges på hvad du lige står og mangler. Langt de fleste banker og finansieringsselskaber yder i dag billige forbrugslån, men på trods af dette kan det godt være svært, at finde det helt perfekte for dig. Fordelen ved et forbrugslån er, at man typisk kan optage det ganske hurtigt, samtidig med at der som regel ikke skal stilles nogen sikkerhed. Sidstnævnte forhold gør dog, at man ofte møder en noget højere rentesats end ellers, da banken løber en større risiko.

Gode råd om billige forbrugslån

Før du optager et af de mange billige forbrugslån, kan vi anbefale at du læser med herunder, således du er godt sat ind i sagerne og omkostningerne ved det. Først og fremmest er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige parter, eftersom første tilbud sjældent er det bedste. Som fremgangsmåde kan du først besøge din egen bank og indhente et tilbud, hvorefter du kan forhøre dig andre steder efterfølgende. Her kan du både prøve andre regulære banker, ligeså vel som du kan forsøge at indhente nogle tilbud fra de mange online låneinstitutter. På denne måde kan du hurtigt se om der er penge at spare, således du i hvert fald ikke bliver snydt allerede her.

Herudover skal du også overveje de negative konsekvenser ved billige forbrugslån, da du pludselig står med en månedlig ydelse, som gør at du ikke har nær så mange penge til rådighed som normalt. Her skal man gøre op med sig selv om lånet virkelig kan betale sig, eller om man skal vente til pengene står på kontoen.Krav for billige forbrugslån

Kravene for billige forbrugslån varierer ofte fra bank til bank, men vi vil herunder komme med de mest generelle, som stort set alle banker kører med. Det første kriterium er alderen, eftersom du normalt skal være over 25 år for at optage et billigt forbrugslån. Herudover må du hos langt de fleste banker heller ikke være registreret i RKI. Bopæl i Danmark er i de fleste tilfælde også et krav, mens nogle banker også forlanger at se dokumentation for din indtægt. De fleste kører ikke med nogen speciel indtægt, men man skal alligevel dokumentere at man tjener penge, hvilket typisk gøres via lønsedler.

Opfylder du disse krav er du efterhånden klar til at optage billige forbrugslån.