Derfor bør du bruge en boliglån beregner

Interesseret i et lån med en variabel rente og løbetid på op mod 30 år? I så fald er det helt sikkert et boliglån du søger, hvor renten altså er variabel og dit lån kan strække sig i helt op til 30 år.

Et boliglån gives mod sikkerhed i et ejerpantebrev, med andre ord er et boliglån et lån med sikkerhed i din bolig.

Dine månedlige ydelser, samt løbetiden, afhænger af hvor meget du skal låne og naturligvis hvad lånet skal bruges til.

De fleste banker tillader at du bruger dit boliglån til stort set hvad som helst, altså alt lige fra finansiering af boligen til uddannelse eller rejser.

Find en boliglån beregner

Vil du gerne se lidt nærmere på rente, løbetid og månedlig ydelse inden du kontakter banken, findes der et utal af boliglån beregnere på internettet.

Her kan du indtaste dine informationer, hvorefter du får forskellige bud på hvordan dit lån kan se ud. Vi vil gennemgå processen lidt nærmere herunder, således du kan være sikker på at komme frem til det rigtige resultat.

Som sagt findes der et utal af denne slags beregnere på internettet, hvor langt de fleste af bankerne for eksempel har en liggende på deres respektive hjemmeside. De oplysninger der som regel skal bruges før beregneren kan give et bud på dit lån er følgende: kontantpris, din udbetaling og boligform.Udfyld en boliglån beregner

Den første rubrik indeholder altså kontantpris, som er husets pris uden overtagelse af lånet. Denne pris vil du finde i salgsopstillingen, og skal som sagt indtastes i første rubrik.

Næste step er din udbetaling, som altså er de penge du selv har stillet til rådighed. Dette kan være alt lige fra opsparing til penge fra salg af et andet hus.

Sidst, men ikke mindst, har din boligform faktik også en stor indflydelse på dit lån. Bor du for eksempel i en andelsbolig, vil lånet være 100 % koncentreret om banklån, mens de fleste andre boligtyper ofte vil have en kombination af realkreditlån og banklån.

Når du har udfyldt de tre rubrikker, som ser sådan ud ved langt de fleste boliglån beregnerer på internettet, vil denne udregne dine lånemuligheder.

Vi kan naturligvis ikke give noget konkret svar på hvad boliglån beregneren finder frem til, da dette ene og alene afhænger af den individuelle udfyldelse af ovenstående rubrikker.

Alt i alt er det dog smart at benytte en boliglån beregner, da du på denne måde vil blive sat lidt nærmere ind i omkostninger og lignende, før du tager en snak med banken.