Få drømmehuset med et boliglån

Står du og mangler penge til at finansiere dit boligkøb, og er du samtidig interesseret i et lån med stor fleksibilitet, er der ingen tvivl om at du skal optage et boliglån.

Løbetiden og den månedlige ydelse afhænger nærmest 100 % af hvor meget du skal låne, samt hvad lånet skal bruges til. Som sagt giver et boliglån dig stor fleksibilitet, forstået på den måde at du kan ændre ydelsen i enkelte måneder, hvis du på forhånd ved du vil betale enten mere eller mindre i enkelte måneder.

Denne fleksibilitet findes ikke på mange andre lån, og netop derfor er et boliglån en rigtig god idé, især hvis du ved at denne fleksibilitet kan gå hen og blive aktuel for dig.

Boliglån som supplement til realkreditlån

Mange vælger i dag at bruge et boliglån som supplement til et realkreditlån, hvis sidstnævnte ikke er nok til at finansiere drømmeboligen. Et realkreditlån er en form for obligationer, som realkreditinstituttet udsteder på dine vegne, hvorefter du får pengene der kommer ind ved salget.

Boliglån fungerer som et godt supplement til dette, simpelthen på grund af fleksibiliteten, der gør at du ikke nødvendigvis skal betale den samme månedlige ydelse.Som skrevet ovenover afhænger løbetiden og ydelsen af hvor meget du skal låne og hvad formålet med lånet er. Renten på et boliglån er altid variabel, hvilket betyder at din månedlige ydelse kan varierer, på trods af du måske har valgt samme månedlige ydelse fra start af. Du kan naturligvis altid indbetale ekstra på lånet, og dermed spare renteomkostningerne.

Formål med et boliglån

Som sagt er lånebankerne altid interesseret i at vide hvad dit boliglån skal bruges til, simpelthen fordi løbetid og ydelse afhænger meget af dette. Det er altså ikke kun til finansiering af bolig, at du kan optage et boliglån, men også hvis du skal have renoveret eller bygget til.

De fleste låneselskaber vil også tage pant i din bolig, simpelthen for deres sikkerhedsskyld. Der findes altså et væld af fordele ved at optage et boliglån, først og fremmest fordi det er så fleksibelt, at du stortset selv er herre over dine månedlige ydelser.

Herudover kan muligheden for at varierer betaling fra måned til måned, ofte være en stor fordel, da du på denne måde får stor frihed, på trods af du måske har optaget et større lån.