Sådan får du lån som 19 årig

Mangler du penge til huslejen, studiebøgerne eller nye møbler kan det være meget rart at optage et hurtigt lån. Er du 18 eller 19 år, er det dog meget svært at finde pengeinstitutter, som er villige til at give dig et lån.

På trods af der er væsentligt færre selskaber, kan det dog sagtens lade sig gøre at optage et lån når man er 19 år. Som regel er det dog ikke det billigste forbrugslån på markedet, og renten vil ofte være noget højere end hvad andre bliver udsat for, men muligheden foreligger der som sagt.

Udfyld låneansøgningen online

Det er som sagt de færreste pengeinstitutter som vil låne til unge under 20 år, men på internettet findes der faktisk flere muligheder for dig alligevel.

De selskaber der har valgt at varetage lån for 19 årige, kræver ofte bare at du udfylder en låneansøgning online, hvor der selvfølgelig skal vedlægges noget dokumentation. Dette består som regel i en kopi af dit pas, samt kopier af dine lønsedler.

Hvis du ikke har en fast indtægt, vil antallet af selskaber indskrænkes yderligere, da mange har dette som minimumskrav. Herudover må du selvfølgelig heller ikke stå i RKI eller lignende selskaber, da de naturligvis ikke er interesseret i at have dårlige betalere.På trods af du opfylder alle ovenstående krav, er der dog stadig en lavere maksiumgrænse på lån 19 år, end hvad ældrer bliver udsat for. Denne ligger som regel på 25.000 eller 50.000 kroner, simpelthen for selskaberne og din egen sikkerhedsskyld.

Tænk dig om før du optager et lån som 19 årig

Grunden til at det er så svært at låne penge som ung under 19 år, er simpelthen at selskaberne ikke vil have dig i økonomisk uføre, nærmest allerede inden du er blevet myndig.

Som skrevet i starten er det langtfra de billigste forbrugslån du kan optage som ung, da renten ofte er meget høj. Derfor skal man tænke sig godt om, før man vælger at optage et lån, hvis man er 19 år. Det er vigtigt at være helt sikker på lånet er nødvendigt, da det ellers kan være en stor fordel at vente nogle år, før du bevæger dig ud på lånemarkedet.

Herudover skal du også være sikker på at du kan betale tilbage, da der ikke er meget fidus i at blive optaget i RKI som 18 eller 19 årig.

Derfor, for din egen sikkerhedsskyld, overvej situationen flere gange, før du optager dit lån som 19 årig.