Pas på med lån til 18 årige

Når du er fyldt 18 år, bliver du i Danmark kategoriseret som myndig, hvilket blandt andet betyder du pludselig kan optage lovlige lån i banker og realkreditinstitutter.

Mange i denne alder kan have svært ved at styre dette, men har man godt styr på økonomi og indkomst, kan det være rigtig dejligt at forsøde livet med et lån til 18 årige. På denne måde kan man blandt andet få råd til egen lejlighed eller kørekort – ting som kan gøre hverdagen lidt nemmere.

Det er på ingen måde alle steder, der udbyder lån til 18 årige, men enkelte steder har valgt at specialisere sig indenfor området. Typisk vil man dog opleve at minimumsalderen stadig er 25 år, men som sagt findes der også muligheder for at optage lån til 18 årige, noget vi vil kigge nærmere på herunder.

Lån til 18 årige online

Når du skal låne som 18 årig, er det typisk på internettet de bedste muligheder ligger. I banken kan det stadig være svært at optage et lån, da de som regel er noget mere kritiske og nervøse for deres penge. På internettet er der dog mange selskaber, som har valgt at specialisere sig i lån til 18 årige, hvilket altså er din mulighed for at få råd til det du står og mangler. Normalt kan dit lånebeløb ligge på mellem 3.000 og 50.000 kroner, alt afhængig af hvor du vælger at optage lånet naturligvis.Uanset om du er 18 eller 30 år, anbefaler vi at du indhenter flere forskellige tilbud på dit lånebeløb, således du har noget at sammenligne med. På denne måde undgår du de dyreste lån, og kan i stedet vælge et fra den billige ende af skalaen. Hvis dit lån skal gå til en lejlighed, er det herudover en god idé, at få et lån med en forholdsvis lav rente og lang løbetid. Herved kan du overskue afdragene, selvom du er på SU eller lignende middelindkomst.

Vær grundig før du optager lån

Selvom det hele lyder dejlig nemt og ubesværligt, skal du være meget sikker i din sag, før du optager et lån til 18 årige. Du skal sikrer dig, at du virkelig mangler det du låner til, da du ellers kan havne i gæld og i allerværste fald ende med at blive registreret i RKI. Som 18 årig er det meget tidligt at havne i gæld, som måske kan forfølge dig resten af livet, især hvis du har problemer med afdragene, og dermed ender i føromtalte RKI.

Tænk dig derfor grundigt om, før du vælger at optage et lån til 18 årige.