Lån til studerende giver plads til lidt sjov

De fleste unge mennesker som studerer, har ikke mange penge til rådighed. Nogle lever kun for deres SU som de får udbetalt af staten, andre kan finde tid til et studiejob, som giver lidt mere luft i deres stramme økonomi.

Det kan derfor være en kæmpe hjælp til nogle studerende, at låne penge til bøger, cykel, mobil, computer eller noget andet, som man som studerende ikke kan undvære. Der findes forskellige lån til studerende, og lånene kan varierer meget, alt afhængig af størrelse, type og rente. Der findes også helt specielle lån til studerende, som har en lavere fordelagtig rente.

Renten er med til, at bestemme hvad lån til studerende skal koste, men det man skal sammenligne med når man leder efter lån, er den årlige omkostning i procent, også kaldt ÅOP. ÅOP er den samlede omkostning for lånet, og der er her også taget højde for, hvornår renter og afdrag skal betales.

Ved de populære mobillån er ÅOP relativt høj, og væsentligt højere end hvis man tager et tilsvarende lån i banken. De ganske normale studielån, eller SU-lån, kan man tage fordi man er i gang med at studere, og det skal betales tilbage fra cirka et år efter man er færdig med sit studie, og være tilbagebetalt efter højst 15 år.Plads til sjov

Mange prøver at finde sig et studiejob mens de studerer, så de har lidt flere penge at gøre godt med, imens de læser. Problemet er dog bare, at de ikke har tid til at bruge pengene. Lån til studerende giver dermed tid, råd og plads til, at have det sjovt. Man er kun ung en gang og sociallivet og vennerne er også en del af, at blive voksen dannet og erfaren, og med lidt ekstra penge på lommen behøver man ikke tænke på, at der ikke er penge nok til fester og andre ting og sager.

Der findes lån til studerende i forskellige afskygninger. SMS-lån, forbrugslån i banken eller SU-lån. Der er forskel på hvad lånene koster, og man skal derfor undersøge hvad der bedst kan betale sig, inden man tager et lån.

Man skal huske at tjekke de årlige omkostninger i procent, for at se hvor meget lånet koster om året, så man kan vurdere, om man har råd til at have lånet. Lån til studerende giver lidt ekstra penge i en tid hvor økonomien er hårdt presset, og kan være med til, at gøre den lange studietid mere sjov og overskuelig.