Lån trods RKI – Er det muligt?

Der er mange mennesker i Danmark der tror, at det ikke er muligt, at låne penge nogle steder, hvis man er registreret i RKI registret. Men selvom det bestemt ikke er nogen god idé, kan det trods alt godt lade sig gøre.

At låne penge selvom man er registreret hos RKI er muligt på flere forskellige måder, og mange tænker lån trods RKI – hvor? Både banken, men også de populære mobillån, kan tilbyde lån selvom man er i RKI. Grunden til, at man er endt i et RKI register, er jo fordi man har vist sig at være en dårlig betaler, og det er derfor det ikke er smart at låne når man i den situation.

Men mangler man lige det sidste for at gøre køkkenet funktionelt, eller er bilen lige brudt sammen og man ikke kan leve uden på grund af afstanden til arbejde, så skal det jo laves, for at hverdagen kan hænge sammen.

Derfor er der nogle låneudbydere som tilbyder lån man er i RKI, så man dog kan låne, selvom man på den ene eller den anden måde, er røget i et RKI register. Der er altså lånemuligheder trods RKI, men låneudbyderne kræver som regel en indsats fra dig, før du kan få lov at låne.Lav et budget hvis du vil låne penge trods RKI

Hvis man er røget i RKI fordi man har været en dårlig betaler, er det klart, at bankerne er nervøs ved at låne dig flere penge. De vil helst sikre sig bedst muligt, at pengene bliver betalt tilbage, så de ikke mister penge på, at låne penge ud. Denne sikring laves eventuelt gennem et budget som man selv eller sammen med en bankrådgiver udformer, så man kan se om ens økonomi kan klare at lån penge selvom man er i RKI.

Hvis man kan klare at lån penge trods RKI, så skal man være opmærksom på lånets pris. Der er forskel på, hvad lånene koster, og renterne, lånetiden og ikke mindst lånebeløbet har alle en stor effekt på prisen.

For at kunne sammenligne prisen på lånene skal man kigge på lånenes årlige omkostning i procent, også kaldt ÅOP. Hvis man vil låne penge til trods for at man er i RKI vil man formodentlig gerne have det billigst mulige lån, og derfor skal man være opmærksom, blandt de udbydere der udbyder den slags lån. At låne penge selvom man er i RKI er ikke den økonomisk smarteste, man det kan være nødvendigt, og derfor er der heldig mulighed for det.