Lån uden sikkerhed

Typisk skal du stille noget som sikkerhed, før banker og lignende selskaber vil lade dig låne deres penge. Dette er især tilfældet hvis du er registreret i RKI eller lignende selskaber.

Men faktisk kan du i dag godt låne penge, uden at skulle stille sikkerhed i boligen eller bilen – også selvom du står i RKI. Mange selskaber har valgt at specialiserer sig indenfor denne låneform, der gør det nemt og smertefrit for dig at låne penge, til det du lige står og mangler.

Mange foretrækker at optage et lån uden sikkerhed, simpelthen fordi de ikke er villige til at løbe risikoen med mistet bolig eller bil. Derfor er selskaberne med speciale i lån uden sikkerhed og dokumentation en kærkommen mulighed.

Forskel på lån med og uden sikkerhed

Der er naturligvis ret store forskelle på disse to lånetyper, da du via den ene metode selv stiller noget på højkant, mens det værste der kan ske ved et lån uden sikkerhed er at du ryger i RKI ved manglende betaling. Dette er naturligvis også en ting de fleste gerne vil undgå, men hvis valget står mellem RKI eller et mistet hus, har de fleste nok nemt ved at træffe deres valg.Der er dog store forskelle på hvornår det normalt anbefales at vælge den ene type fremfor den anden, da der naturligvis også spiller andre forhold ind. Det er ingen hemmelighed, at et lån uden sikkerhed i langt de fleste tilfælde har en noget højere rente end et tilsvarende lån med sikkerhed. Som fingerregel kan man sige at hvis du skal låne større beløb, for eksempel til et hus eller en ny bil, skal man vælge et lån med sikkerhed.

Er det omvendt et mindre beløb, for eksempel til en ny computer, rammer renten ikke nær så hårdt, og man kan derfor sagtens vælge at låne penge uden sikkerhed.

Hurtigt at optage et lån uden sikkerhed

En fordel ved at optage et lån uden sikkerhed og dokumentation, er at processen ofte vil gå meget hurtigere. Der er ingen der skal tage højde for om din sikkerhed holder stik, da du blot skal indsende en låneansøgning.

Er du ikke registreret i RKI, vil denne låneansøgning i langt de fleste tilfælde blive godkendt indenfor et par dage, hvorefter du har beløbet til rådighed på din konto. Som skrevet ovenover skal man dog meget nøje overveje situationen, da et større lån uden sikkerhed, godt kan gå hen og blive meget dyrt rentemæssigt.