Lån hvis du er under 20 år

På trods af du er under 20 år, er der ingen grund til at fortvivle, hvis du står og mangler et lån. Langt de fleste selskaber og banker har dog valgt at sætte minimumsalder på 21 eller 25 år, men faktisk findes der også muligheder for lån til unge under 20 år.

Det er som regel ikke de billigste forbrugslån, men mulighederne er bestemt til stede, også selvom du er under 20. Maksimumgrænsen er ofte sat noget lavere når du skal optage et lån under 20 år, noget som vi naturligvis vil kigge nærmere på herunder.

Maksimumgrænse og øvrige krav

Langt de fleste selskaber der har valgt at låne til unge under 20 år, har sat en maksimumgrænse på 25.000 eller 50.000 kroner. Grunden til dette er at unge ikke skal låne op til over begge ører, inden de nærmest er myndige, samt at selskaberne naturligvis gerne vil være sikre på at få deres penge tilbage.

Mange unge vælger at låne penge, på trods af det måske ikke er nødvendigt, hvilket hurtigt kan betyde mange dårlige år, hvor økonomien ikke hænger sammen på grund af den høje rente. Derfor skal man, på trods af det er muligt, overvejer situationen grundigt, før man optager et lån under 20 år.Udover kravet om du naturligvis skal være fyldt 18 år, og dermed være myndig, må du naturligvis heller ikke stå i RKI eller lignende selskaber. På grund af din alder, har nogle selskaber også et krav om at du skal have en fast indtægt. Det er dog ikke alle steder de opererer med dette.

Hvordan kan jeg optage et lån under 20?

Når du først har fundet et af de selskaber, der har valgt at låne til unge under 20 år, er processen faktisk forholdsvis smertefri. Låneansøgningen ligger på internettet, hvor det ikke tager mere end 10-15 minutter at udfylde den. Dokumentationen består som regel blot i en kopi af dit pas, samt eventuelle kopier af dine lønsedler. Sidstnævnte er i hvert fald et krav, de steder hvor du skal have fast indtægt for at kunne optage lånet.

Efter at have udfyldt ansøgningen, samt vedlagt den påkrævede dokumentation, vil låneselskabet behandle dine oplysninger. Herefter vil der formentlig gå et par dage, før du har lånet til rådighed på din konto. Langt de fleste får bevilliget deres lån, hvis de opfylder ovenstående krav, så i selve behandlingsprocessen, er det meget sjældent lånet går i stå.