Hvornår er omlægning af lån en god idé?

Kan du se en økonomisk gevinst ved omlægning af lån, kan det være den helt rigtige løsning, som oven i købet kan give væsentlig luft i din samlede økonomi. Der er dog flere betingelser der helst skal opfyldes, førend det kan være relevant at omlægge sit lån, da det ellers ikke kan betale sig.

Det er som regel fastforrentede realkreditlån, der giver størst mening at omlægge, da løbetid og lånebeløb ofte er høje.

De fleste banker og finansieringsselskaber har ved lånets optagelse, givet dig muligheden for at få besked, når det vil give god mening med en omlægning af lån. Dette kommer typisk på e-mail eller brev, hvor man så får en opdatering på situationen, hvis banken mener der er penge at spare for dig.

Typiske betingelser for omlægning af lån

Som sagt er der tidspunkter, hvor det giver mere mening at omlægge sit lån end andre. Det vil vi kigge nærmere på herunder, hvor vi også vil give dig de typiske betingelser, som gerne skulle være opfyldt før du kan spare penge ved omlægning af lån.Kort sagt indfrier du et realkreditlån ved en låneomlægning, hvorefter du optager et nyt lån der passer bedre. Ideen er at erstatte et højtforrentet lån med et lavere forrentet lån, således man kan hente en økonomisk gevinst. For de fleste boligejere giver en omlægning af lån mening, når renten igennem en længere periode har været faldende.

Der er nogle væsentlige kriterier, som i langt de fleste tilfælde skal være opfyldt, før det kan betale sig for dig at omlægge dit lån. Først og fremmest skal din restgæld helst være forholdsvis høj, ligesom restløbetiden også gerne skulle være over 10 år. Jo længere restløbetid der er på dit lån, jo større mening vil det give at omlægge, da perioden med besparelser i så fald er længere. Herudover skal renten helst være steget elle faldet med minimum 2 procentpoint, da gevinsten ellers vil være for lille at udnytte.

Søg hjælp til omlægning af lån

Som vi var kort inde på i starten, har du formentlig mulighed for at få tilsendt materiale fra banken, når det kan betale sig med en omlægning af lån. Det er meget vigtigt at søge hjælp til denne proces, da det kan være svært at finde ud af, hvor meget du egentlig kan spare på den månedlige ydelse eller rentemæssigt. Det er som regel banken der kan give dig den bedste hjælp, men andre parter kan også tage del i denne proces (ejendomsmægler og lignende)

Vi anbefaler derfor at du søger hjælp og rådgivning, før du beslutter dig for en omlægning af lån.