Privatlån til de mindre køb

Hvis du skal have foretaget en mindre investering, for eksempel et køb af en ny vaskemaskine eller et køleskab, vælger mange at tage et privatlån.

Grunden til at denne metode bliver brugt hyppigere i sådanne situationer end for eksempel et kreditkort, er at det ofte er billigere med et privatlån.

Langt de fleste banker tilbyder denne løsning, og som regel vil der ikke blive stillet spørgsmål til hvad pengene skal bruges til, hvilket betyder du kan bevare en vis for for anonymitet.

Krav for at tage et privatlån

Ligesom med alle andre låntyper, er der selvfølgelig visse krav der skal opfyldes, førend du kan optage et privatlån. I modsætning til andre, er kriterierne for et lån til private dog ofte noget nemmere at finde rundt i, hvilket er med til at gøre processen ganske overskuelig for dig.Først og fremmest skal du være fyldt 18 år, før du kan optage et privatlån. Herudover skal du også have styr på din økonomi, og dermed ikke stå i RKI eller lignende selskaber. Grunden til dette er at bankerne naturligvis ikke vil give dig et lån, hvis du førhen har vist dig som en dårlig betaler. Lever du op til disse få krav, kan du hurtigt og nemt komme i gang med et privatlån.

Løbetid og renter

Tilbagebetalingen af dit privatlån aftales i stort set alle tilfælde individuelt med banken, og vi kan derfor ikke give dig et konkret svar på dette. Her spiller lånets størrelse naturligvis også ind, da et større lån som regel vil udmunde i en længere tilbagebetalingsperiode. Løbetiden på et lån til private er oftest mellem 3 og 10 år, hvilket igen afhænger meget af din økonomiske situation og lånets størrelse.

Derfor er det en klar fordel, at disse betingelser aftales individuelt med banken, da du på denne måde får større indflydelse på hvad der skal foregå. Løbetiden kan selvfølgelig altid forkortes senere hen, hvis du er i stand til at betale hele beløbet tilbage. Dette vil spare dig renterne, og ville derfor være en god idé, hvis du naturligvis er i stand til dette.

Netop renterne på et privatlån er variable, hvilket betyder at så længe renten forholder sig uændret, vil du skulle af med det samme beløb hver måned. Det præcise sats på renten afhænger af lånets størrelse, ligesom løbetid og tilbagebetaling gør det. Dette er altså også et område der tages individuelt med banken. Hvis du er interesseret i at få taget et privatlån, kan vi anbefale at du tager kontakt til din bank og hører nærmere om dine muligheder.