Spar penge med et rentefrit lån

Et rentefrit lån lyder måske for godt til at være sandt, og det er da også tilfældet i langt de fleste situationer, men faktisk kan det i dagens Danmark godt lade sig gøre.

Som regel er det virksomheder der udsteder rentefrie lån, hvor du så skal benytte lånebeløbet i butikken. Det kan for eksempel være hos Bilka, hvor du kan oprette et lån uden renter, hvorefter du så kan benytte lånebeløbet i varehuset.

Sådan fungerer det som regel, simpelthen for at virksomheden sørger for du stadig bruger penge i butikken, selvom du måske ikke har nogle til rådighed. Det er især i forbindelse med køb af computer eller andet elektronik, at denne låneform bliver taget i brug, da man så har en længere periode til at skrabe beløbet sammen, men stadig kan få glæde af købet med det samme.

Problemer med de rentefri lån

Der er ikke nogle problemer som sådan, ved at optage rentefri lån i en forretning, men til gengæld enkelte forhold du naturligvis skal være opmærksom på.

Som regel vil det koste en form for oprettelsesgebyr, som enten kan være fastsat eller variabelt. Sidstnævnte betyder at du måske skal betale 5- eller 10 % af lånebeløbet, før du kan få adgang til det.Her skal vi lige slå fast at dette ikke er en form for depositum eller lignende, men derimod bare måden udlåneren også kan tjene på. Om startgebyret er fastsat eller variabelt afhænger af hvor du låner henne, og er derfor et forhold du skal være opmærksom på, før du indgår dit rentefrie lån.

Spar penge med et lån uden renter

Hvis du skal bruge en computer til studiet eller står i en lignende situation og mangler noget nødvendigt, er et lån uden renter i en forretning helt sikkert en rigtig god løsning.

Der er som regel store besparelse ved at vælge denne form, fremfor et almindeligt lån i en bank eller via en af de mange online internetbanker. Dette skyldes naturligvis at du ikke skal betale renter i perioden, men i stedet blot et oprettelses/startgebyr.

Derfor kan der være mange penge at spare, især hvis lånets løbetid strækker sig over en længere periode. Hvor lang løbetid du kan få på dit lån, afhænger meget af hvor og hvor meget du låner. Som regel er løbetiden på et rentefrit lån 6 eller 12 måneder, men findes også i længere udgaver. Dette afhænger helt og aldeles af hvad du står og mangler, og dermed hvilken forretning du vælger at optage dit lån i.